Denne kaken er inspirert av Sachertorte og to gamer-brødre her hjemme. De slasher troll og monstere i spillene sine. Kaken ble skapt for å lokke guttene til å ta en pause i fra spillinga.

26602722-slashertorte

Du trenger:

Til bunnen:

250 gr nøtteblanding av hassel og valnøtt

200 gr dadler uten stener

100 gr Sukrin (dropp denne om du ikke liker altfor søt kake)

2 egg

3 ss glutenfritt mel

1 ts bakepulver

1 ts Raw vaniljepulver

3 ss kaldt vann

Til glasuren:

Mørk sjokolade 70 %

1 ss kokosfett av god kvalitet

Til pynten:

Tamarindsaus

Frosne tyttebær

Sitronmelisseblader

* * *

Slik går du fram:

Hakk opp dadlene med vannet i kjøkkenmaskinen til glatt pasta. Ha så i nøttene. Spar ca 1/3 av nøttene, de skal i helt til slutt for ”crunchy” kakekonsistens. Kjør nøtte- og daddelblandingen sammen med mel, bakepulver og vaniljepulver. Du kan nå velge om du vil piske egg og sukrinen til eggedosis og blande forsiktig i kakerøren, eller om du kjører alt i kjøkkenmaskinen. Det gjorde jeg.

Fyll i en rund kakeform ca 23 cm og stek på nederste rille på 160-175 grader i ca 30-45 minutter avhengig av ovnen din. Prøv med en kakepinne for å se om kaken er ferdig.

Glasur:

Smelt mørk sjokolade 70 % med litt kokosfett.

Pynt:

Strø over frosne tyttebær. Pynt med en klatt tamarindsaus (syrlig) og sitronmelisseblader. Hvis du vil ha noe kremete til, kan du bruke laktosefri kremfløte (se bildet – er kjøpt billig i Sverige) eller tyrkisk yoghurt.

Nyt kakestykket ditt, det er sukker-, gluten- og laktosefritt, og latterlig enkelt å bake.