6 porsjoner

brokkolisuppe-scaled500Du trenger:

  • 2-3 store løk
  • 3 fedd hvitløk, presset.
  • 1 stor purre
  • 8 poteter som skjæres i båter/biter.
  • 2 store brokkoli
  • 2,5 l vann
  • 2 ss grønnsaksbuljong av god kvalitet (f.eks Naturata gjærfri grønnsaksbuljong)
  • 1 pose tinte frosne grønne erter
  • pepper, salt, ferskpresset sitronsaft, stor klatt med smør,ca 100-200 gr
  • Ev. en skvett fløte (f.eks. havre eller kokos) eller enda mere smør
  • Mulige tilsetninger: kokte egg, pølsebiter, kjøttbiter, kokte bønner, e.l.
  • Friske krydderurter drysses over til slutt ved servering for ekstra smak og pynt

Slik gjør du:

Grovhakk alle grønnsakene. Surre løk, hvitløk, purre og poteter til de er myke, og sett til side. Tilsett kokt vann, rør ut buljongen og la brokkolien og ertene småkoke til nesten myke, ca 8-10 minutter. Blend suppa kremmyk med stavmikser. Smak suppa til med salt, pepper og ferske urter. Ha så i potetbitene sammen med purreblandingen. Kryst over litt ferskpresset sitronsaft ved servering. Du kan tilsette kjøttboller, pølsebiter, bønner, kokte egg m.m. for å gjøre suppa mere mettende.