26262637-avslorte_bondepiker

Avslørte bondepiker

6 porsjoner

Dette er en særs forfriskende og deiligere versjon av de vanlige tilslørte bondepikene. Smakskontrastene gir en intens opplevelse: søte dadler, syrlig yoghurt, lett saltet krokan og sure bær. Nydelig!!

Du trenger:

Mandler, ca 100 gr
Vaskede og stenfrie dadler, 7-10 stk
Meierismør, 100 gr
Cocosa Extra Virgin eller annet godt kokosfett, 50 gr
6 epler, renset og oppdelt
1 pose ingefærte-pulver (thailandsk type, sukkerfritt)
Kanelpulver
Tyrkisk yoghurt
Ferskpresset lime eller sitronjuice
1 liten pose frosne bringebær eller jordbær (lett tinte)
Ev. noen krydderblader som f.eks sitronmelisse eller peppermynte til pynt.
Utstyr: blender eller kjøkkenmaskin og 6 vakre, gjennomsiktige glass.

* * *

Lag først mandelkrokan:

Kjør dadlene, kokosfettet og smøret i blender/kjøkkenmaskin til en fin pasta. Bland så i mandlene og hakk de grovt. Blandingen skal ha krokankonsistens. Ta over i en bolle. (Holder seg i kjøleskap flere dager.)

Deretter lager du rå eplemos:

Rens eplene for steiner og del dem i småbiter. Er eplene økologiske, lar du skallet sitte på. Mange antioksidanter her. Bruk blender/kjøkkenmaskin og kjør epler, ingefærte-pulveret og saften av en lime eller halv sitron til mos.

Så er du klar til å fylle glassene:

Start med et raust lag med eplemos, ca 3 cm, så et 1 cm tynt lag med yoghurt, så 1 cm lag med krokan, så 1 lag med yoghurt, så et 5 cm lag med eplemos, så litt yoghurt, så krokan, osv… avhengig av hvor grådig du er! Avslutt med en raus klatt yoghurt og et lett dryss med kanel. Pynt med noen bær og ev. et par blader kryddergrønt.