hampcrepe-cropped-scaled500Du trenger:
Til 20-25 pannekaker:
  • 1 l kokosmelk/fløte
  • 5 dl vann
  • 4 økologiske egg
  • 1/2 dl malte Chiafrø (helsekost)
  • 3 dl lettkokte havregryn (Bruk glutenfri havre hvis du trenger det)
  • 1,5-2 dl hampmel (helsekost)
  • 1 pose vietnamesisk glutenfri pannekakemix  400 g (laget av ris og tapioca – fås i vietnamesisk butikk!)
  • 3 ss Yaconsirup (helsekost)
  • 100 g smeltet smør eller kokosfett
  • 1 ts baking soda (velassortert matbutikk, f.eks. Meny)
  • 1 ss Molkosan eller 2 ss ferskpresset sitronsaft
  • 1 ss gurkemeiepulver
  • 1 ss ingefærpulver
  • 1 ss kanelpulver
  • 1 ss nymalt kardemomme
  • 2 ss kanelpulver
  • kokosfett til steking (f.eks. Pure Cocosa, uten smak, fra helsekost)

Til servering:

  • 1 plate mørk sjokolade 70 %
  • 1 boks ferske bringebær
  • 1 pose frosne jordbær
  • 1 boks tyrkisk yoghurt (ev. vaniljekrem eller annen krem)

 

Slik gjør du:
Crêpes:
Bland alt det tørre godt sammen med all væsken. Visp inn eggene. Ha i havren og la dette svelle i 20 minutter. Kjør pannekakerøren glatt med stavmikser.
Smelt litt kokosfett uten smak og stek tynne pannekaker. Pannekakene blir veldig sprø og seige samtidig. NB: Hampmelet kan gi pannekakene et lett grønnskjær! Ikke noe å være bekymret for.

Sjokoladesaus: Smelt mørk sjokolade 70 % med 1 ss kokosfett (med smak) til saus

Bringebær: varme de lett i kasserolle

Jordbær: mos de halvtinte bærne med stavmikser og gi dem et raskt oppkok på max 1 min.

Server hver pannekake med et raust fyll med bær og en god klatt med tyrkisk yoghurt eller annen krem. Rull de sammen og ringle på sjokoladesaus over.

Nyt disse deilige og kjempemettende crêpene. Du blir sprekkmett etter 3 stk, garantert! Ha resten av røra i kjøleskapet for ny runde neste dag.