barfotlege-setter-nal.jpg.scaled500Barfotlege setter nåler.

Hvorfor Barfotklinikken? “Barfotlegene” på landsbygda i Kina på 1960- og 70-tallet bidro til at landet på denne tida hadde et av verdens best utbygde helsetilbud. Dette var legfolk med spesiell trening som praktiserte folkemedisin og enkel akupunktur for å lindre og helbrede en rekke vanlige plager. Vanskelige tilfeller ble sendt videre til leger i byene, ofte mange dagsreiser unna. Barfotlegene var dels bønder, dels leger, og mange av dem brukte ikke sko – derav navnet. Ved hjelp av enkle, effektive og rimelige metoder bidro barfotlegene til at et stort antall mennesker opprettholdt god helse.

thuy-kinesisk-mur.jpg.scaled500Thuy på den kinesiske mur.

Barfotklinikken ønsker å videreføre det beste fra denne tradisjonen. Mens jeg var student skapte jeg min egen praksisplass og stiftet Barfotklinikken i 2003.

Mitt ønske er å tilby trygge og effektive behandlingsformer til rimelige priser.

Jeg som driver Barfotklinikken kom til Norge som båtflyktning fra Vietnam i 1975. Jeg har Cand. Mag.-grad fra Universitetet i Oslo, og har en bred 3-årig akupunkturutdannelse fra Nordisk Akupunkturhøgskole i Sandvika. Senere har jeg etterutdannet meg innen nyere akupunktursystemer, kinesisk urtemedisin og ernæringsterapi. Jeg har mellomfag i vestlig medisin fra Encefalon, Høgskole i grunnmedisin, Oslo.

Thuy og Cheng Xinnong (tidligere rektor ved CBIATC) i Beijing.Thuy og Cheng Xinnong (tidligere rektor ved CBIATC) i Beijing.

Siden ung alder har jeg vært opptatt av urte-og naturmedisin som veier til økt vitalitet og livskvalitet. Jeg har stor tillit til kroppens egen visdom og evne til selvhelbredelse, og mener at mye kan oppnås med tradisjonsrike behandlingsmetoder som er basert på empirisk kunnskap. Min filosofi er at god helse innebærer en langsiktig utvikling på mange plan, hvor bevisstgjøring, avspenning, måtehold og et godt forhold til seg selv og sine nærmeste spiller en viktig rolle. Alt dette må bygges opp over tid og vedlikeholdes, og krever motivasjon, tålmodighet og realistiske forventninger. Meditasjon har også vært viktig for meg opp gjennom årene. Mitt ønske med klinikken er å vekke interesse for egen god helse og livskvalitet. Jeg bor på Romerike med mann og to barn.

Velkommen til Barfotklinikken!

Med beste hilsen
Thuy Dalen.