Jeg ønsker dere alle en god, sunnere og enklere jul! Prøv derfor disse gode daddelkonfektene. Hvis du likevel skulle forspise deg og føle deg sår og oppblåst – prøv chialimonaden under!

Lisas eksklusive daddelkonfekt

Sjokoladekuler

Denne herlige og eksklusive daddelkonfekten er så utsøkt deilig og så enkel at vi rister på hodet over hvor lett den er å lage. Oppskriften kommer fra min gode venninne Lisa. Hun skålder mandlene og gir de et raust dryss med chillikakao. For variasjonens skyld vekslet jeg mellom chillikakao, rå kakaonibs, kokosmasse og hampfrø.

Smaks- og teksturkontrasten mellom den harde mandelen, den myke søte daddelen og et hint av krydder skaper en spennende opplevelse. Lag mange og frys de ned.

Ingredienser

Myke ferske dadler, gjerne fra innvandrerbutikk

Mørk sjokolade 70% som smeltes sakte over vannbad

Mandler (skåldes hvis du gidder)

Chillikakao, rå kakaonibs, kokosmasse, hampfrø eller det du liker og måtte ha tilgjengelig hjemme

Store fat dekket med bakepapir

Slik gjør du:

Fjern stenen fra daddelen og trykk inn en-to mandler og klem daddelen sammen igjen. Legg dette på et fat dekket med bakepapir. Når du har mange nok, legger du de til avkjøling.

Smelte sjokoladen. Dette gjøres enklest slik: Brekk opp sjokoladen, legg de i en suppeskål og plasser skålen over en kjele fylt med varmt vann som varmes opp på kokeplaten. Rør forsiktig nå og da til all sjokoladen er oppløst. Ta fram skjeer eller gafler. Dypp så hver daddel i den flytende sjokoladen. Legg på fat med bakepapir for avkjøling i kjøleskap eller fryser. ”Fryserkulden” – nedkjøling i fryser- gjør at sjokoladen stivner raskere og trekket blir også tykkere. Du bør ha en hjelper for hånden, som drysser på konfektpynten. Arbeide raskt, sjokoladen stivner fort. Klarer du å la være å spise opp alle, kan du fryse ned restene til en regnværsdag.

 

Chialimonade

53-chiadrikk
Deilig lettlaget drikke som gir energi og detox.

 

Ingredienser

1 glass vann
juice av en 1/2 ferskpresset lime eller sitron
2-3 ts chiafrø

 

Slik gjør du:

Press sitron/lime juicen i glasset og ha i vannet. Tilsett hele chiafrø, rør godt om  og la de svelle i minst 30 minutter. Gjerne natta over.  Rør om et par ganger.  Nyt denne velgjørende drikken, som beroliger og styrker sarte mager og beskytter kroppen mot dehydrering. Frøet binder fuktighet opp mot 12 ganger sin vekt. Fungerer også som prebiotika.

Det beste er å fylle en drikkeflaske som du tømmer i løpet av dagen. Til en flaske væske er det nok med 1-2 ss chiafrø.