Denne sausen kan brukes som alternativ til tacosaus, smaker nydelig med ferskt brød, kan brukes som tilbehør til middagsretter som f.eks. fiskekaker,og kan også spille rollen som gazpacho (kald tomatsuppe). Går veldig raskt å lage!

Oppskriften gir cirka 4 dl:

Raa_tomatsalsa

Ingredienser:

  • 4 store, modne plommetomater (ev. andre tomater)
  • 1/2 stor, moden avocado
  • 3-4 soltørkede tomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts havsalt eller Himalayasalt
  • 2 ts nykvernet svart pepper
  • 2 ts ferskpresset lime
  • 2 ss balsamico-eddik
  • 1 raus teskje miso (gjerne laget av brun ris, fås på helsekost)

Slik gjør du:

Ta alt i en beholder og mos med stavmikser, cirka 2 minutter, eller til alt er finmost. Holder seg 4-5 dager i kjøleskap.