Karameller til frokost? Jepp, uten sukker, laktose og gluten og skyldfølelse!

Snickerskarameller

Dette trenger du: 

  • 1,5 – 2 dl finhakkede mandler eller andre nøtter/frø
  • 10 dadler eller ca 1,5 dl ferdig renset og hakket annen tørket frukt/bær
  • 150 gr hampfrø uten skall (kjøpes på helsekost)
  • 70-100 gr smør og Cocosa-fett (kjøpes på helsekost). Fordeling etter lyst og tilgjengelighet. Hvis du bare bruker smør, blir det veldig tungt å blande deigen sammen.
  • Peanøtter eller andre saltede nøtter/frø
  • 2 -3 ss kakaopulver av godt merke

* * *

Slik gjør du:

Hakk mandlene nesten til mel og ha så i de ferdig rensede (stenfrie og skylte) dadlene. Bland godt sammen i kjøkkenmaskinen. Ha i kakaopulveret, smør og/eller Cocosa-fett og hampfrøene uten skall. Kjør alt sammen i kjøkkenmaskinen til en seig masse. Ha i til slutt de hele og saltede peanøttene. Blandes forsiktig i karamellmassen, for nøttene skal være hele.

Du kan så velge om du ruller massen til kuler, ”små pølser” eller små ruter. Ha alternativt massen i en liten rektangulær form og klapp massen sammen. Dryss gjerne på ekstra peanøtter og dytt de ned i massen. Avkjøl i fryser eller kjøleskap. Ta så ut formen og skjær til terninger, så store du ønsker. Anbefaler at de bør ha maks høyde på 3 cm. Må oppbevares i kjøleskap eller fryser til de er oppspiste.

Du vil forbauses av at noe så godt samtidig kan være så sunt og “lovlig”!