glutenfri_kake-scaled500Ingredienser:

Bunn:

  • 50 g smør
  • 1 dl vann
  • 2 egg
  • 2 dl Stevia-strø, eller Sukrin
  • 180 g mandelmel
  • 2 ts bakepulver

Til marmorering (valgfritt):

  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss kakao

Krem:

  • Laktosefri kremfløte

Bærsaus:

  • 2-3 dl bringebær (frosne eller ferske)
  • 4 fiken (hakket eller kuttet i små biter)
  • (valgfritt) 2 ss Stevia-strø eller Sukrin

Slik gjør du:
1. Skru ovnen på 175 grader. Smør en bakeform (ca. 1,5 l) og strø i litt mandelmel. Eventuelt klipp til bakepapir og ha i bunnen.
2. Smelt smør og vann i en liten kjele. Gi det et lite oppkok.
3. Visp egg og sukker hvitt og luftig.
4. Bland sammen mandelmelet og bakepulveret før du blander det i røren. Til sist blander du varsomt inn væsken og rører det til en jevn røre.

5. Hvis du vil lage en marmoreringseffekt deler du nå røren i to. I den ene rører du inn kokosmassen. I den andre rører du inn kakaoen.

6. Bre røren jevnt utover i bakeformen. Hvis du vil marmorere, tar du først i den “hvite” delen, deretter den brune. Rør dem sammen med en gaffel.

7. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Test om den er stekt med en tynn “kakepinne”. Kommer den ut igjen tørr, er kaken ferdigstekt.

8. La kaken kjølne litt i formen før du tar den ut for å kjøle helt av.

9. Mens kaken steker, lager du bærsaus ved å koke opp bær og hakkede fiken i en liten kasserolle. Søte hvis du synes den blir for sur. Pisk krem.

10. Når kaken har kjølnet, bre ganske enkelt et lag med bær på toppen, og ha deretter krem på. Skjær alternativt kaken i to lag, ha bær i midten og krem på toppen. Servér eventuelt med ekstra saus og krem ved siden av.

Bon appetit!

PS – Vi kjøpte mandelmel, Stevia-strø og laktosefri kremfløte på en “helse-harrytur” til Sverige. Sjekk ut et ICA supermarked neste gang du er over grensen. Her i landet får du tak i det meste i en helsekost eller en større dagligvarebutikk som Meny eller Ultra.