Vegansk_ost_500px
  • 1 stor rød paprika
  • 3 dl nøtter eller frø, f.eks cashew, solsikkefrø, mandler, gresskarfrø, valnøtter, sesam, skallede hampfrø. (Ev. kan du blande nøtter og frø etter smak og det du har hjemme. De bør bløtes først, gjerne over natta, for å bli lettere fordøyelig. For de minste og mykeste nøttene/frøene kan bløtetiden forkortes eller t.o.m droppes.)
  • 1 ts hvitløkspulver (eller gjerne ferskpresset hvitløk)
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1 ts vegetabilsk buljongpulver, f.eks Naturata (helsekost)
  • 1-2 ts havsalt
  • 2 ts sitronsaft, ferskpresset
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 ss Miso (helsekost)
  • Valgfritt: steinfrie oliven etter smak
  • Valgfritt: 1 kapsel probiotika med A- og B-bakterier. (Helsekost). Åpne kapselen og strø innholdet over de andre ingrediensene. Probiotikaen syrner osten, gir god smak og øker opptaket av næringsstoffene.

Kjør alt i blender til du får en kremete konsistens. Tilsett mer olje hvis osten blir for tykk. Smak til med ev. mer krydder. Kan oppbevares opptil en uke i kjøleskap i tett boks med lokk.